Jury

Alexander Dhoest volgde Film- en Televisiestudies aan de University of Warwick (VK) en maakte zijn eindwerk over 'Queer Cinema'. Momenteel doceert hij vakken als populaire cultuur, film- en televisiegenres aan het departement Communicatiewetenschappen van de universiteit Antwerpen (België) en voert hij uitgebreid onderzoek naar de voorstelling en het gebruik van holebi's in de media.

Brigitte Wybo heeft professioneel niet veel met film te maken gehad maar vindt het medium uitermate geschikt om het LGBT-thema meer dan ooit zichtbaar, bespreekbaar en aanvaard te maken. Na haar loopbaan als bibliothecaris werkte ze vanaf 2017 tot en met 2019 mee met het Holebifilmfestival, waarvan de laatste twee jaar als verantwoordelijke voor prospectie en selectie van de langspeelfilms. De stap naar jurylid bij Holebikort was dit jaar snel en graag gezet.

Judith Franco doceert filmtheorie aan de afdeling Media van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Nederland). Daarnaast publiceert ze artikelen in vaktijdschriften als 'Tijdschrift voor Genderstudies', 'European Journal of Cultural Studies', 'Quarterly Review of Film and Video', 'Television & New Media', 'Cinema Journal' als in naslagwerken.

Kris Mergan werkt als docent Animatiefilm aan de LUCA School of Arts Brussel (België) . Hij maakte tal van animatiefilms voor televisieprogramma's en mediacampagnes. Nu richt hij zich vooral op auteursanimatiefilms. In 2014 won 'Diamant' de prijs van beste kortfilm op het Regiofun filmfestival in Katowice (Polen).

Lieven Debrauwer studeerde af als filmmaker aan het Narafi Brussel (België). Hij werd tweemaal in Cannes gelauwerd. In 1997 won zijn kortfilm 'Leonie' de Prijs van de Jury en in 2001 kaapte zijn eerste langspeelfilm 'Pauline & Paulette' er de publieksprijs weg. Daarnaast brengt hij als zanger en cabartier eigen nummers in diverse theaterproducties

Ombeline Oversacq is verantwoordelijk voor de communicatie bij Genre d'à côté (GDAC), een filmclub in Brussel (België) met holebi- en transgenderfilms en bij Pink Screens, het jaarlijkse filmfestival van GDAC. Daarnaast is ze columniste bij La Première en Pure FM, radiozenders van de Radio-Télévision belge de la Communauté française (RTBF) (België).

Philippe Catala heeft als voormalig coördinator van Holebikort tezamen met een fantastisch team de kortfilmwedstrijd naar het hoogste niveau getild en wereldwijd bekend gemaakt. De aandacht die de winnende shorts hierdoor kregen, droeg in belangrijke mate bij aan de acceptatie van het anders-zijn en maakte tegelijkertijd de wedstrijd relevant. Daar wil hij als jurylid voor blijven werken.

© 2020 – Holebifilmfestival - Privacy Statement

Ontworpen door Ivan Daes