Jury

Alexander Dhoest volgde Film- en Televisiestudies aan de University of Warwick (VK) en maakte zijn eindwerk over 'Queer Cinema'. Momenteel doceert hij vakken als populaire cultuur, film- en televisiegenres aan het departement Communicatiewetenschappen van de universiteit Antwerpen (België) en voert hij uitgebreid onderzoek naar de voorstelling en het gebruik van holebi's in de media.

Judith Franco doceert filmtheorie aan de afdeling Media van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Nederland). Daarnaast publiceert ze artikelen in vaktijdschriften als 'Tijdschrift voor Genderstudies', 'European Journal of Cultural Studies', 'Quarterly Review of Film and Video', 'Television & New Media', 'Cinema Journal' als in naslagwerken.

Kris Mergan werkt als docent Animatiefilm aan de LUCA School of Arts Brussel (België) . Hij maakte tal van animatiefilms voor televisieprogramma's en mediacampagnes. Nu richt hij zich vooral op auteursanimatiefilms. In 2014 won 'Diamant' de prijs van beste kortfilm op het Regiofun filmfestival in Katowice (Polen).

Lieven Debrauwer studeerde af als filmmaker aan het Narafi Brussel (België). Hij werd tweemaal in Cannes gelauwerd. In 1997 won zijn kortfilm 'Leonie' de Prijs van de Jury en in 2001 kaapte zijn eerste langspeelfilm 'Pauline & Paulette' er de publieksprijs weg. Daarnaast brengt hij als zanger en cabartier eigen nummers in diverse theaterproducties

Ombeline Oversacq is verantwoordelijk voor de communicatie bij Genre d'à côté (GDAC), een filmclub in Brussel (België) met holebi- en transgenderfilms en bij Pink Screens, het jaarlijkse filmfestival van GDAC. Daarnaast is ze columniste bij La Première en Pure FM, radiozenders van de Radio-Télévision belge de la Communauté française (RTBF) (België).

Vincent Langouche studeerde Audiovisuele Kunsten aan het RITCS in Brussel (België) en astrofysica aan de KU Leuven (België). Hij maakte onder meer kortfilms en documentaires en is momenteel algemeen coördinator van het Kortfilmfestival Leuven en medeprogrammator van Docville, het internationaal documentaire filmfestival in Leuven (België).

© 2019 – Holebifilmfestival - Privacy Statement

Ontworpen door Ivan Daes