Holebikort

wedstrijd voor kortfilms met een holebi- of transgenderthema


190 kortfilms uit 39 landen dongen mee in de 10e editie van Holebikort (Argentinië, Australië, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, China, Colombia, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongkong, India, Iran, Israël, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Servië, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland).

De jury selecteerde vijf finalisten die werden getoond tijdens de openingsavond van het Holebifilmfestival:

  • Bilder av Leo van Eric Rusch, Zweden - 2019
  • Le graffiti van Aurélien Laplace, Frankrijk - 2019
  • Marguerite van Marianne Farley, Canada - 2017
  • Zapatos de tacón cubano van Julio Mas Alcaraz, Spanje - 2019
  • Cocodrilo van Jorge Yúdice, Spanje - 2018

Tijdens de openingsavond van het Holebifilmfestival heeft het publiek de 'Winnaar van Holebikort 2019' gekozen:

Cocodrilo van Jorge Yúdice

De professionele jury prees de kunst van Jorge Yúdice om een positief verhaal over sociale media te brengen terwijl ze net onder vuur liggen vanwege sociale vervreemding en publieke misleiding. In een eenvoudige setting, een korte tijdsspanne en met sterke acteerprestaties, toont Jorge hoe een moeder en haar zoon zich verzoenen via een YouTube-kanaal na een jarenlange breuk. Via dit openbare en anonieme kanaal wordt een zeer intieme verbinding gelegd tussen een moeder en haar kind die ons allen diep raakt.

Jorge Yúdice

Jorge Yúdice werd geboren in Valencia (Spanje) en studeerde film aan de ESCAC (Escola Superior de Cinema en Audiovisuals de Catalunya) in Terrassa (Spanje).Momenteel combineert hij zijn werk als filmmaker met een baan als redacteur bij een reclamebureau. Jorge is een succesvolle maker van kortfilms. Codrilo is zijn negende kortfilm.

Het Holebifilmfestival bedankt alle deelnemers aan onze korte filmwedstrijd Holebikort en wenst hen het allerbeste in hun verdere carrière.


Holebikort 2020 start in april 2020. Je bent van harte welkom om deel te nemen met je nieuwste kortfilm met een holebi- of transgenderthema.

© 2019 – Holebifilmfestival - Privacy Statement

Ontworpen door Ivan Daes